تاریخ طبری:جلد پنجم:سخن از غزای آذربایجان و کار مسلمانان

از جم‌نامگ
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۱۴ توسط Admin (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « سخن از غز ایآ ند با یجان و کاد مسلمانان دد اثنایآن فروه‌بن لقیط ازدی غامدی‌گوید: غزاهای ال کوفه در ری و آذربیجان بود ودر این دومرزده هزار جنگاور از مردم کوفه بود:ششهزار در آذر بیجان‌وچهارهزار درری. در آنوقت در کوفه چهل‌هزار جنگاور بود وهرسا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

سخن از غز ایآ ند با یجان و کاد مسلمانان دد اثنایآن

فروه‌بن لقیط ازدی غامدی‌گوید: غزاهای ال کوفه در ری و آذربیجان بود ودر این دومرزده هزار جنگاور از مردم کوفه بود:ششهزار در آذر بیجان‌وچهارهزار درری. در آنوقت در کوفه چهل‌هزار جنگاور بود وهرسال ده هز ارشان به‌غز ای‌این دومرز می‌رفتند وهرجهارسال یکبار.:. تیوغزا به بکی می‌رسید.

�۳۰۲ ترجهءٌتاریخ‌طبری

و لیدبن عقبه درایام خحلافت عثمان که امسارت کوفه داشت بغز ای آذربیجان وارمینیه زفت» سلمان‌بن ربیعهٌ باهلی‌را خو است و بعنو ان مقدمه‌دار حویش فرستاد. پس از آن ولید با جمع کسان برفت» می‌حواست درسرزمین ارمینیه‌پیش روی کند؛ برفت تا به آذربیجان رسید وعبدالله‌بن شبیل‌بن عوف احمسی را با چهار هزار کس فرستاد که به‌مردم موقان وببر وطیلسان هجوم برد و به اموالشان دست یافت وغنیمت گرفت وقوم از او بگریختند و اسیران کمی از آنها به‌درست آورد وپیش و لیدبن عقبه باز کشت.

پس از آن و لید برهشتصد زار درم با مردم آذر بیجان صلح کرد. به سال بیست‌ودوم» یکسال پس از جنگ‌نهاو ند» به‌همین ترتیب باحذیفةبن یمان صلح کرده بودند» اما هنگام در گذشت عمرنداده بودند. وچون عثمان به‌علافت رسید وولیدبن عقبه را به کوفه گماشت وی‌برفت و باسپاه بر آنجا تاخت که‌چون چنین دبدند اطاعت آوردند واز او خواستند که مطابق همان صلح با آنها رفتار کند و لید چنان کرد و مال را از آنها بگرفت و کسان فرستاد که در اطراف آنجا براعدای مسلمانان هجوم برند,

وچون عبدالله‌بن شبیل احمسی از هجوم عویش باسلامت وغنیمت باز آمد به‌سال بیست‌وچهارم ولید»سلمان‌بن ربیعهةٌ باهلی‌رابا دو ازده هزار کس سوی ارمینیه فرستا د که در آن سرزمین روان شد و کشتار کرد وغنیمت گرفت و بادست پرپیش و لید بازرفت واو نیز که ظفر یافته بود و به مقصود رسیده بود باز کشت.